Gedichten

small size logo

Gedichten

Poëzie als taal van de ziel

Poëzie als taal van de ziel?  Wie weet… Voor mij geldt:  in woorden en beelden die ik zorgvuldig bijeen raap en combineer, ontdek ik meer van mezelf en de wereld.

Via de Japanse haiku ben ik gefascineerd geraakt door de onuitputtelijke mogelijkheden van beeldtaal waarvan poëzie gebruikmaakt.

img-20140807-wa0003

Poëzieproeverij

 Poëzie schept nieuwe ruimtes in mijzelf en tussen mijzelf en wat mij verwondert, verstoort of verontrust. Het opent ongedachte en soms onnavolgbare verbindingen naar het hart van de ander. Zoals een geur lang vergeten emoties en herinneringen in een nanoseconde kan oproepen. Daarmee vergeleken is de weg van het boek meestal veel omslachtiger en langzamer – zoiets al een voetreis naar Rome.

Wat dacht je van een kleine proeverij?

Gelegenheidsgedichten nodig?

Een persoonlijk gedicht voor de bruiloft, het afscheid of een rouwplechtigheid van een iemand die je goed kent of die je dierbaar is: dat is een prachtig en uniek geschenk. Zoek je zoiets voor een bijzondere gelegenheid  en kun je niet slagen? Neem dan contact met me op.  Misschien kan ik op korte termijn iets voor je betekenen. Hoeveel het kost hangt af van wat je wilt. Alles is bespreekbaar.