Gedichten

small size logo

Gedichten

Poëzie: taal van de ziel?

Is poëzie taal van de ziel?  Het is in mijn geval de Japanse haiku die mijn fascinatie heeft getriggerd voor de onuitputtelijke mogelijkheden van beeldtaal waarvan poëzie gebruikmaakt. Misschien kom ik dichterbij het mysterie van poëzie als ik probeer te duiden wat het (waarschijnlijk) niet is. Hoe ouder ik word, hoe minder behoefte ik heb aan labels. Mijn zoektocht naar de juiste vorm begint toch altijd met het bijeen rapen van woorden en beelden die ik zorgvuldig combineer. Zo ontdek ik meer van mezelf, en van de wereld.img-20140807-wa0003

Poëzieproeverij

Poëzie schept nieuwe ruimtes in mijzelf en tussen mijzelf en wat mij verwondert, verstoort of verontrust. Het opent ongedachte en soms onnavolgbare verbindingen naar het hart van de ander. Zoals een geur lang vergeten emoties en herinneringen kan oproepen. Daarmee vergeleken is de weg van het boek een stuk omslachtiger, traagzamer – zoiets al een voetreis naar Rome.

Hier een kleine proeverij

Gelegenheidsgedichten nodig?

Een persoonlijk gedicht voor de bruiloft, het afscheid of een rouwplechtigheid van een iemand die je goed kent of die je dierbaar is: een uniek geschenk is het zeker. Ben je op zoek naar zoiets? Neem dan contact met me op. Misschien kan ik op korte termijn iets voor je betekenen. Hoeveel het kost hangt af van wat je wilt. Alles is bespreekbaar.