Boeken

Welkom in bij de afdeling boeken van Elise G. Lengkeek. Ik heb bizarre avonturen beleeft met mijn  twee bondgenoten: m’n pen en m’n laptop. Als journalist heb ik  bijzondere mensen mogen ontmoeten. Mensen met indrukwekkende, ongewone of ontroerende levensverhalen. Geschiedenissen waarvan ik vond dat ze niet verloren mochten gaan. Ik heb ze gevangen gezet in het genre literaire non-fictie. Hier zijn ze op rij:

(Literaire) non-fictie

Mijn Getijdengebed

Een hart & ziel-boek, gegroeid vanuit een fundamentele crisis in mijn leven: Mijn Getijdengebed – Bidden op het ritme van de dag (Heerenveen 2017).

Na het verschijnen van Met mijn goede been uit bed (Utrecht, oktober 2012) ben ik begonnen aan een nieuw boek over het persoonlijk getijdengebed in de traditie van Sint Benedictus van Nursia: de als werktitel houd ik voorlopig aan: Bidden bij zon en maan.  

Eerder publiceerde ik De hel van Tjideng (Amsterdam 2010, een heruitgave van de versie die in 1993 uitkwam).

In 2009 verschenen Niemand weet waar ik ben en Ik beken (Amsterdam). Er is vooral voor beide boeken veel positieve media-aandacht geweest. (Zie de

Hartje van glas (Barneveld, 1998) is uitverkocht, maar ik heb nog wel zelf een kleine voorraad.  Hartje van glas is  nog wel verkrijgbaar voor  € 17,95 , exclusief verzendkosten € 1,95.

New Age was mijn eerste ‘proeve van bekwaamheid:’een speels opgezet ervaringsverhaal voor jongeren over de ins & outs van de New Age-beweging.Ik was in die tijd journalist, gespecialiseerd in het schrijven voor jongeren, en kreeg een opdracht van uitgeverij De Vuurbaak om  op een eenvoudige en toegankelijke manier de New Age-beweging in Nederland in kaart te brengen. .

Mijn boeken zij direct te bestellen bij de plaatselijke boekhandels, Bol.com, Bruna of Ako enzovoorts.