Hartje van glas

Hartje van glas

Marianne had een chromosoom te veel

 

cover-hartje-van-glas_webisteBeschrijving

Hartje van glas  Marianne had een chromosoom te veel gaat over Marianne, een bijzondere baby met het syndroom van Down. Gedurende haar korte leven verandert zij de levens van vele anderen…

In Hartje van glas leert de lezer Marianne en haar moeder niet alleen door de ogen van de moeder kennen. De schrijfster Elise G. van der Stouw heeft ook de ogen “geleend” va de verloskundige, de kinderarts, de dominee en andere betrokkenen. Ook mensen uit de naaste omgeving van Marianne, die het wonder van haar leven hebben meegemaakt in de korte tijd van haar aardse bestaan, werden na haar dood geconfronteerd met hun eigen vragen en gevoelens van rouw. Het boek legt tussen de regels door de onderlinge relaties en verschillen in de rouwprocessen bloot.

Productinformatie

  • Uitgave: Paperback
  • Auteur:E.G. van der Stouw
  • Aantal pagina’s: 144
  • Uitgeverij: Plateau
  • Verschijningsdatum: september 1998
  • Prijs:€16.95 ( Nog verkrijgbaar bij auteur via contact, of 2e hands)
  • Alle productspecificaties

 

Rencensies

Het vierde kind, geboren in een christelijk gezin met al drie kinderen, heeft ernstige afwijkingen, die wel meer voorkomen bij kinderen met het syndroom van Down.

Het kind wordt met grote liefde gekoesterd en er is veel verdriet als het ondanks goede verzorging en noodzakelijke operaties na tien maanden toch sterft.

Het is een bekend feit dat mensen die een gehandicapt kind krijgen, dikwijls een enorme vertederende en vertederde liefde hebben juist voor dát kindje. Dat is niet heel bijzonder. Wel komt in dit verhaal duidelijk naar voren dat een oprecht geloof mensen veel hulp biedt: er is evenveel verdriet en angst, maar de gedachte dat er over hen wordt gewaakt en dat er voor hen wordt gezorgd, overheerst.

Moeilijk te begrijpen voor andersdenkende mensen, maar hier zo eenvoudig en oprecht neergeschreven, dat het dit boekje een meerwaarde geeft voor ook niet-gelovige lezers.

Een ghostwriter schreef het verhaal op, zoals het in momenten werd verteld door de ouders, broers, zusje, vrienden en familieleden.

Bron: Biblion recensie, T. van Oirschot-Sparla.)