Zjiraff

ZJIRAFF Text & Book

Een tekst in elkaar knutselen voor een website, een advertentie, artikeltje, persbericht, jaarverslag: hoe moeilijk kan dat zijn?

De meeste lezers beslissen binnen drie seconden of ze verder zullen lezen…

Welke zinnen, woorden, beelden blijven boeien?  Welke vorm en welke verwoording brengt de boodschap levendig en overtuigend binnen bij diegenen om wie het gaat?

Lees verder:

Zakelijke teksten: een vak apart…

Het schrijven van zakelijke teksten is en blijft een vak apart. Schrijven gaat in de basis over het communiceren van vragen, verlangens en visies, van (kern)waarden en oplossingen. En communicatie begint aan de basis met luisteren. Heel zorgvuldig aftasten wat precies de vraag achter de vraag is.

Is jouw klant bijvoorbeeld op zoek naar:

  • een airco?  …of kan het ook simpeler met de weldadige verkoeling van een ventilator met meerdere functies?
  • zonbescherming?  …een parasol? Of liever een screen, een zonnebril of gewoon een goede zonnebrandcrème factor 50?

Technische vertalingen

Een handleiding, een gebruiksaanwijzing of een reclametekst die moet worden omgezet vanuit het Engels of Duits in het Nederlands? Met Google Translate kom je wel ergens, maar niet helemaal waar je moet zijn (of liever gezegd: meestal helemaal niet!) Belangrijk is dat de juiste terminologie wordt meevertaald. En dat ook de opmaak van je originele document blijft behouden.

Ik los het snel en eenvoudig voor je op. En de kosten vallen daarom mee. Gewoon even bellen…

Communicatie

Mooie producten of diensten in de etalage en op de website? Maar dan ook verantwoordelijkheid durven nemen van voor wat je verkoopt! Communicatie werkt het beste als die zowel aan de voor- als de achterkant naadloos sluit.  ZJIRAFF gelooft daarom in totaalcommunicatie.

BOEKEN

Bestaat je familiebedrijf 100 jaar? Ben je expert in een onderwerp waarover je graag een boek wilt (laten) maken voor zakenrelaties, vrienden, familie? Een interessant boek kan jouw bedrijfssucces echt een boost geven. Mijn expertise is het schrijven van boeken voor en over het leven en werk van jou of van je bedrijf  Als ghostwriter of auteur kan ik je helpen met je project, maar ook als coach.

Meer weten over werkwijze en tarieven? Maak vrijblijvend een afspraak .

 

Over ZJIRAFF

Vanaf het jaar 2000 heb ik zowel literaire non-fictie (auteursnaam Elise G. Lengkeek) geproduceerd, als veel zakelijke teksten voor uiteenlopende organisaties en bedrijven onder de naam ZJIRAFF. Van artikelen voor personeels- en vakbladen, spirituele bladen, beleidsnotities, persberichten tot en met jaarverslagen en promotie-boekconcepten en websites.

Mijn specialisaties zijn:

Spiritualiteit algemeen |  kloosterspiritualiteit | medisch algemeen| Bach Bloesem & aromatherapie | Nederlands-Indiē |  techniek & Logistiek |

De naam ZJIRAFF is ontleend aan dat indrukwekkende langpotig & langnekkig wezen dat met opgeheven hoofd op de Afrikaanse steppen altijd net iets verder kan kijken dan andere steppenbewoners. Als kind vond ik de giraffe een fascinerend dier en wilde later zelf ook wel graag zoiets worden. Daarom werd ik  – voor ik boeken ging schrijven – journalist en tekstschrijver onder deze naam, maar dan met een alternatieve spelling: ZJIRAFF. Vanaf 1 oktober 2021 voortaan ZJIRAFF Text & Book.

Het idee achter de totaal andere schrijfwijze ZJIRAFF is simpel: communicatie mag best opvallen door af te wijken van bestaande patronen, maar in de kern moet ze authentiek zijn en de boodschap of het idee trouw blijven.

Bekijk de algemene leveringsvoorwaarden