Website Persoonlijk Getijdengebed start 2014

Leren bidden, danken en stil worden in het voetspoor van de monniken. Dat schept ruimte voor een gezegend leven, verbonden met God en altijd in balans met jezelf en anderen. Lees meer over Mijn Getijdengebed.

De eeuwenoude traditie van het getijdengebed wordt nog steeds door monniken in kloosters beoefend. Op vaste uren God loven en prijzen en de confrontatie aangaan met hun eigen emoties, verwoord in de Psalmen en lezingen uit de Bijbel. Dat geeft een kalme structuur aan hun dagelijks leven en werk. Wat het zo bijzonder maakt is de zegen die van dit bidden uitgaat. Over hun eigen leven en dat van vele anderen voor wie zij werken of hun kennis en aandacht beschikbaar stellen

Ook onder niet-kloosterlingen groeit de belangstelling voor het bidden van het getijdengebed. Wie er via een kort verblijf in een klooster eenmaal kennis mee heeft gemaakt, verlangt nogal eens terug naar  die vaste momenten op de dag waarop het hart ruimte vond in het bidden tot God. Dat lijkt moeilijk of niet te combineren met een druk leven buiten het klooster. Of is er misschien toch een route naar dit verlangen die niet doodloopt?

Niet voor niets is het getijdengebed voor zovelen al eeuwenlang een bron van diepe innerlijke vrede en inspiratie.

Met een geregeld bezoek aan www.persoonlijk-getijdengebed.com leer je hoe je door je dagelijks gebed een gezegend leven ontvangt. Verbonden met God en met christenen van alle tijden en plaatsen via deze vorm van bidden. Ook als je niet naar een klooster of kerk kunt om te bidden. Je krijgt stapsgewijs aangereikt hoe je het getijdengebed persoonlijk kunt bidden, in de stilte van je eigen hart thuis, op weg of op je werk. Op de tijd die jou het beste past. En je leert de Bijbel (opnieuw) kennen via een leesplan. Dit plan helpt je de Bijbel van kaft tot kaft te lezen. Het begeleidt je op jouw persoonlijke reis door dit uitzonderlijke en unieke boek.

De website www.persoonlijk-getijdengebed.com is in de aanloop van het verschijnen van het boek Mijn Getijdengebed inmiddels verbonden met de url’s van www.mijngetijdengebed.nl  en www.mijngetijdengebed.be en