AMSTERDAM -22 oktober 2009

odetta-julia1De sfeervolle zaal van het LLoyd Hotel was afgeladen met pers en belangstellendenvoor de presentatie van Niemand weet waar ik ben, mijn jongste boek dat ik samen met Julia Samuël heb geschreven. Het boek gaat over Julia, ex-Veronicapresentatrice, die een waardige strijd voert tegen zowel kanker als malaria. Omdat Julia, samen met haar Drive Against Malaria-partner David Robertson momenteel vanuit Kameroen als basis werkt, heeft zij het eerste exemplaar van ons boek tijdens de presentatie aangeboden aan de Ambassadeur van Kameroen, mevrouw Odetta Melono. Na het zien van de indrukwekkende beelden die werden vertoond van de manier waarop David en Julia hun Drive Against Malaria handen en voeten geven onder de vergeten mensen van Afrika, was hare excellentie zichtbaar ontroert.

De presentatie stond in het teken van geloof, hoop en liefde. Zowel Julia’s toespraak, als die van de Ambassadeur van elise-odetta1Kameroen, mevrouw Melono en mijn speech straalden dat uit.

julia-showt-boek

Feitelijk reist Julia Samuël in Niemand weet waar ik bentussen twee werelden: het omgaan met kanker en met de strijd tegen malaria, doodsoorzaak nummer 1 onder de arme Afrikaanse bevolking. Jaarlijks worden er 274 miljoen mensen geinfecteerd met malaria tegen 33 miljoen aan Aids. En elke dag bezwijken 3000 kinderen onder de vijf jaar aan deze ernstige ziekte. Julia en David hebben met hun LandRover Defender  inmiddels samen ruim dertig landen doorkruist voor hun missie. Daarbij hebben ze meermalen oog in oog gestaan met de dood: verdwaald in de Sahel, gevangen gezeten op de grens tussen Mauretanië en Marokko, bedreigd met een AK-47 tegen de slapen, zelf malaria opgelopen, wat Julia op een haar na het leven heeft gekost.

cheque-landrover-mark-bienemanTijdens haar werk in Afrika steekt kanker toch weer de kop op. Opnieuw moet ze het strijdperk in en besluit ze alles op alles te zetten om terug te kunnen naar Afrika. Want Afrika is voor Julia LEVEN!

trommel-fluitNiemand weet waar ik ben is voor alles een boek dat enorm veel kracht, troost en hoop uitstraalt.

ontvangst-gasten1julia-elise-closeDe presentatie was daarom vooral ook een feestelijke bijeenkomst met sfeervolle Afrikaanse muziek, sponsors van Drive Against Malaria, vrienden, familie, collega’s en relaties die ieder op hun eigen manier uitdrukking gaven aan hun  steun en betrokkenheid.

Als klap op de vuurpijl overhandigde Mark Bieneman, ceo van LandRover Nederland, een cheque van 50.000 euro aan Julia en David voor hun werk voor Drive Against Malaria. Drie opeenvolgende jaren zal LandRover – ondanks dat ook dit bedrijf lijdt onder de kredietcrisis Drive Against Malaria steunen! Fantastisch nieuws op de dag dat Julia’s verhaal klaar was  voor zijn reis door de wereld.

Vandaag 23 oktober 2009, kreeg Julia overigens  tijdens het radioprogramma Dit is de dag (EO) spontaan 10 € per gedupeerde DSB-klant aangeboden van een van de gasten van Tijs van de Brink. Ik weet niet meer wie het was, maar hij was kennelijk bevoegd daar een beslissing over te nemen. Het is werkelijk bijzonder als ook dit boek de harten van mensen mag bewegen om zich het lot van de allerarmsten aan te trekken.

Wat ben ik trots op Julia en David en op dit prachtige boek dat ik  samen met Julia hebben mogen maken!

De foto’s  in dit artikel zijn van mijn broer Charlie Lengkeek. Kijk voor de reportage op:

http://picasaweb.google.nl/clengk/PresentatieNiemandWeetWaarIkBen?authkey=Gv1sRgCJ6iz_Ku-8LthgEtrots-op-mijn-meiden-aritha-en-christel1het-gehoorelise-signeert-voor-klazien-en-rieeerste-ontvangst