juliasamuel.inddDonderdagmiddag 22 oktober 2009 wordt in het Amsterdamse Lloyd Hotel Niemand weet waar ik ben gepresenteerd. Ik ben heel blij met mijn nieuwe boek, dat ik samen met de ex-Veronicapresentatrice Julia Samuël heb geschreven. Niemand weet waar ik ben beschrijft van binnenuit Julia’s indrukwekkende en moedige strijd tegen kanker en tegen Afrika’s volksvijand nummer 1: malaria.

 

Korte inhoud van Niemand weet waar ik ben

Op een dag ontdekt de succesvolle tv presentatrice Julia Samuël een knobbeltje in haar borst. Als ze te horen krijgt dat ze kanker heeft, belandt ze aanvankelijk in een diep dal. Tot ze beseft dat het nooit te laat is om haar droom te volgen.

Julia’s droom is Afrika. Een droom die haar een spiegel voorhoudt. Julia sluit zich aan bij de Engelsman David Robertson, die met zijn organisatie Drive Against Malari ten strijde trekt tegen malaria, volksvijandnummer 1 in Afria.

Samen doorkruisen ze gebieden met landmijnen, regenwouden en levensgevaarlijke woestijnen, op zoek naar stammen en mensen die door iedereen vergeten zijn. Ze belanden een paar keer in een cel, leven onder erbarmelijke omstandigheden en Julia zelf overleeft op het nippertje hersenmalaria.

In Niemand weet waar ik ben laat Julia Samuël zien hoe ze in Afrika ontdekte wat er echt toe doet hoe relatief onze problemen in het Westen zijn.

Over de auteurs

Julia Samuël was presentatrice van populaire Veronica-programma’s als De heilige koe en Veronica Goes. Daarnaast heeft ze een eigen filmproductiemaatschappij en een tandcosmetische kliniek. Tegenwoordig zet zij zich vooral in voor Drive Against Malaria. Voor haar filmproducties ontving Julia prestigieuze prijzen zoals de Golden Camera Award. In opdracht van de World Health Organization produceerde zij de film Challenge Africa over David Robertsons strijd tegen malaria.

Als journalist, bewerkte ik, Elise G. Lengkeek Julia’s ervaringen tot een document humain. Niemand weet waar ik ben verschijnt een half jaar na het boek Ik beken, dat elders op deze website aandacht heeft, en dat op 27 april jongstleden ten doop gehouden werd.

Niemand weet waar ik ben verschijnt bij Truth & Dare, onderdeel van FMB Uitgevers te Amsterdam en kost € 18,90.

Een deel van de opbrengst gaat naar malariaprojecten in Afrika.

Kijk op ook op http://www.driveagainstmalaria.nl en www.driveagainstmalaria.org

arbeidsvitaminen-interview-julia-samuel-3fm-dj-gerard-ekdom19-10-09

www.truthanddare.nl

 

Nadere gegevens over Niemand weet waar ik ben

Auteurs: Julia Samuël en Elise G. Lengkeek

Non fictie/paperback/ 256 pag./ 14×21,5 cm /ISBN 978 90499 9849 3/ NUR 672/ prijs: € 18,90